Golfkausi 2017 alkaa olla takana päin. Seura on järjestänyt paljon tapahtumia ja klubilla on ollut vipinää. Kapteenit ovat myös puuhastelleet monenlaista. Läpi kauden on suoritettu kenttävalvontaa muiden seuran aktiivitoimijoiden kanssa. Isoilta ongelmatilanteilta on vältytty.

Pelaaminen kentällämme on tänä vuonna sujunut kiitettävästi. Muutamia turvallisuuteen liittyviä huomautuksia on kuitenkin täytynyt antaa. Kentällä pelattaessa FORE-huudon muistaminen on äärimmäisen tärkeää ja sitä täytyy huutaa varsin kovaa koko ryhmän toimesta. Varsinkin vastatuuleen huuto ei välttämättä kanna kauas. Käsillä pitää myös viittoa, jos näköyhteys vaara-alueella oleviin pelaajiin on. Lisäksi kenttätyöntekijät pitää aina huomioida ja lyödä vasta kun he antavat luvan kättä heilauttamalla.

Turvallisuus on myös muistettava harjoitusalueilla. Varsinkin rangen oikeasta reunasta on useamman kerran tälläkin kaudella lentänyt epäonnistuneita draiveja ison kentän 9. väylälle. FORE:a ei tällöin välttämättä olla muistettu huutaa, vaikka niin pitäisi.

Hidas pelaaminen on ainainen haaste lajillemme. Tänä vuonna pelaajat ovat kentällä edenneet mielestämme kiitettävästi niin kilpailuissa kuin harjoituskierroksilla. Ruuhka-aikoina odottelua on ollut mutta silloin siltä ei voi millään välttyä. Isompi ongelma on yksi hidas ryhmä rauhallisempaan aikaan, kun takana odottelee nopeampia ryhmiä. Silloin hitaamman ryhmän tulee päästää takana odotteleva ryhmä ohitse.

Hyviä ohituspaikkoja kentällämme ovat erityisesti 4. väylän avaus mutta myös esimerkiksi 3. väylän ja 5. väylän avaus. Jos ohitus tapahtuu vaikka 5. väylän avauksessa niin silloin molemmat ryhmät avaavat ensin griinille ja siirtyvät sinne. Ohittava ryhmä kuitenkin pelaa alta ensin reikään ja siirtyy sen jälkeen ripeästi seuraavalle avauslyöntipaikalle. Muistakaa siis antaa lupa ohitukseen, jos tilanne sitä vaatii, ja muistakaahan ohittajatkin aina kiittää saamastanne luvasta myös.

Alkukaudesta kenttämme slopattiin eli sen vaikeusaste määritettiin golfliiton toimesta uudelleen. Tämä täytyy tehdä 10 vuoden välein. Slope-määrityksen tuloksena tuli monen toivoma lähes kaikille 2 tasoituslyönnin vaikuttanut muutos, jossa kenttämme arvioitiin hiukkasen entistä helpommaksi eli tasoituslyöntejä saa jatkossa muutaman vähemmän eteen. Uudet slopetaulukot astuivat voimaan heinäkuun alussa. Slopauksesta löytyy lisää tietoa kapteenin palstalta.

Kapteenit myös vastasivat yhdessä kenttäyhtiön työntekijöiden kanssa kenttämerkintöiden tarkistuksista ja muutoksista kauden mittaan. Kenttämerkintöjä muuteltiin ja täsmennettiin pelattavuus huomioon ottaen. Isoin kauden mittaan tapahtunut muutos oli 4. väylän oikeanpuoleisen out-rajan poistaminen. Metsä on sivuvesiestettä koko matkaltaan.

Kilpailuissa ja muutenkin ratkaistiin esiin tulleita sääntötilanteita. Muutama erityisen hankala sääntötilannekin saatiin kauden aikana mietittäväksi. Kaikkiin löytyi aina ratkaisu. Heinäkuussa pidettiin isolla kentällä ohjattu sääntökävely, jossa oli mukavasti osallistujia. Kysyntä tällaiselle tapahtumalle oli olemassa. Lisäksi järjestimme kesä- ja elokuun ajan ohjattuja aloittelijoille ja vähemmän pelanneille tarkoitettuja tutustumiskierroksia Par-3 ja isolla kentällä. Ladykapteenin pitämät Par-3 kentän kierrokset olivat suosittuja.

Nyt kun kausi alkaa olla paketissa, kapteenit kiittävät kaikkia seuramme pelaajia onnistuneesta golfkaudesta 2017 ja toivotamme mukavaa talvea! Talven aikana kannattaa tutustua vuoden 2019 alusta voimaan astuvaan golfin sääntöjen merkittävään uudistukseen. Uusiin sääntöihin valmistautuminen on teemana kapteenien toiminnassa jo ensi kaudella.

 

Janne Riitakorpi

Miia Kopra

Ajanvaraus

tee logo


Aukioloajat

Toimisto:

Avoinna seuraavasti:

Su 15.5. klo 10-18

Ma 16.5. klo 10-18

Ti 17.5. klo 10-18

Ke 18.5. klo 10-18

To 19.5. klo 10-18

toimisto@pirg.fi

050 564 9994

Kentät:

Suljettu.
 
Arvioitu avaaminen: 18.5. Talvigriineille

Range:

Ark. klo 8 - 21

La - Su klo 8 - 19

   

Pirkanmaan Golf ry.

 

Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

PirG lehti 2022 3 01


Anna hyvän kiertää!

Käytettyjen golfvälineiden välityspalvelu Messukylässä

601ecaa2f742ffb77feaafcab1db6897 300.87121212121x169

 

Instagram