Golfkausi alkaa olemaan paketissa tältä kaudelta. Kapteeni ja ladykapteeni haluavat myös omalta osaltaan kiittää kaikkia mukavasta kaudesta. Säät ovat tänä vuonna hellineet golfaajia oikein mukavasti ja mainiot golfkelit ovat jatkuneet pitkälle syksyyn.

Messukylän golfyhteisö on tunnettu rennosta kaikki tervetulleeksi toivottavasta ilmapiiristä ja olemmekin iloksemme saaneet huomata, kuinka tämä on jälleen kuvannut klubiamme tänä vuonna. Muistetaan se jatkossakin ja pidetään huoli siitä, että kaikilla on hyvä harrastaa golfia Messukylässä.

Suuremmilta ongelmatilanteilta on tänä vuonna vältytty. Kentillämme on pelattu golfetiketti ja turvallisuus mielessä pitäen. Hitaan pelaamisen kitkemisessä on korostettu ns. ready golfin pelaamista. Golfkentällä ei ole tarkoitus juosta eikä turhaan hoputtaa kenenkään peliä sekaisin mutta kunkin pelaajan tulee kiinnittää huomiota omien lyöntirutiiniensa kestoon sekä kentällä etenemiseen. "Ready Golf ” on yleisesti käytetty sanonta, joka ilmaisee, että pelaajien tulisi pelata aina, kun ovat valmiita pelaamaan, sen sijaan, että noudatettaisiin tiukasti ”kauimpana reiästä pelaa ensin” määräystä.

Ready Golf pitää sisällään lukuisia toimia, jotka parantavat pelinopeutta. Näitä voi pohtia nyt talven aikana itselleen muistiin:

Lyöminen, kun se on turvallista, jos kauempana reiästä olevalla toisella pelaajalla on vaikeuksia lyöntinsä kanssa ja hän joutuu pohtimaan eri vaihtoehtoja.

Lyhempilyöntiset pelaajat pelaavat ensimmäisinä tiiltä tai väylältä, jos pidempilyöntiset joutuvat odottamaan lyöntiään.

Avauslyönnin lyöminen ennen omaa vuoroaan, jos vuorossa oleva ei ole valmis lyömään vielä omaansa.

Lyöminen, jos kauempana reiästä oleva pelaaja esim. droppaa palloaan.

Lyöminen ennen kuin auttaa toista pelaajaa löytämään kadoksissa olevaa palloa.

Reikään asti puttaaminen, vaikka se tarkoittaisi, että seisoo lähellä toisen pelaaja puttilinjaa.

Lyömistä, jos juuri bunkkerista pelannut pelaaja olisi edelleen kauimpana reiästä ja hän ei ehdi lyömään, koska haravoi bunkkeria.

Pelaajan pallon mennessä viheriön yli tulisi toisien pelaajien, jotka ovat lähempänä reikää, mutta esim. viheriön edessä chippaamassa, pelata sillä aikaa, kun pelaaja kävelee pallolleen.


Kapteenit osallistuivat omalta osaltaan seuran tapahtumien järjestämiseen. Naistoimikunnan kanssa pidettiin myös ohjattuja tutustumiskierroksia Par-3 kentällä aloitteleville golffareille. Nämä tullaan liittämään selkeämmin jäseneksi liittymisen tarjoukseen ensi vuonna. Kenttävalvontaa suoritettiin yhdessä kenttäyhtiön kanssa ja kapteenit myös merkitsivät kentän paaluilla ja tarkistivat kentän merkintöjä kauden aikana.

Sääntöopetusta järjestettiin useampaan otteeseen kauden aikana. Golfliiton päätuomari Arto Teittinen kävi klubillamme pitämässä sääntöillan alkukaudesta. Kapteeni järjesti ohjatun sääntökävelyn elokuun alussa missä opeteltiin sääntöjä pelinomaisissa tilanteissa kentällä. Uusiin vuoden 2019 alusta voimaanastuviin golfin sääntöihin tutustuttiin erillisessä kokeilukilpailussa syyskuussa.

Golfin sääntöjä päivitetään säännöllisin väliajoin mutta seuraava uudistus tulee olemaan merkittävämpi kuin aikaisemmat. Vuonna 2012 alkanut prosessi golfin sääntöjen modernisoimiseksi huipentuu 1.1.2019 kun uudet säännöt astuvat voimaan. Muutoksia on luvassa lähivuosina paljon, kun myös maailmanlaajuinen uusi tasoitusjärjestelmä astuu voimaan 1.1.2020.

Seuraavalta sivulta voit lukea merkittävimmät sääntömuutokset ensi kaudelle. Tarkemmin niihin voi tutustua esim. täältä: https://www.rules.golf/

Hyvää syksyä ja reipasta talvea kaikille!

Marja Leena Kärkkäinen

Janne Riitakorpi

Ajanvaraus

tee logo


Aukioloajat

Toimisto:

Ma-Pe klo 8-21.

La klo 8-19.

Su klo 8-21

toimisto@pirg.fi

 puh. 050 564 9994

Kentät:

Avoinna.

 

Range:

Avoinna.

Ma-Pe klo 8-21.

La klo 8-19.

Su klo 8-21  

Pirkanmaan Golf ry.

 

Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

lehti kansi 2023

Anna palautetta seuratoiminnasta › 


Anna hyvän kiertää!

Käytettyjen golfvälineiden välityspalvelu Messukylässä

601ecaa2f742ffb77feaafcab1db6897 300.87121212121x169

 

Instagram