Kiitos kaikille meidän kapteenien puolesta siitä, miten hyvin olette ottaneet huomioon tämän alkukauden poikkeustilanteen tuomat ohjeet ja rajoitukset. ”Fiksun pelaamisen puolesta” - ajatus jatkukoon koko kauden ajan!

Mekin olemme ehtineet kentälle kiertämään ja vastaan on tullut muutamia asioita, joita on jälleen kerran hyvä muistuttaa mieliin. Ryhmässä pelatessa on hyvä seurata varsinkin avauslyöntejä kaikkien, silloin pallot löytyvät nopeammin ja seuraavan lyönnin suunnittelu ja mailan valinta voi alkaa kävellessä eteenpäin. Ole valmis, kun on vuorosi lyödä tai putata. Merkitse tuloskorttisi vasta seuraavalla tiiauspaikalla. Tärkeää on myös pitää greenihaarukkaa taskussa ja käyttää sitä tarvittaessa sekä korjata lyöntijäljet myös väylillä.

Turvallisuus kentällä on tärkeää. Ladykapteeni joutui ”tulilinjalle” ryhmänsä kanssa, kun olimme tiiauspaikalla ja viereiseltä väylältä tupsahti pallo keskellemme. FORE-huutoa ei kuulunut!

Kannattaa muistaa myös, että kentänhoitajat tekevät työtään, joten pelaa vasta, kun saat heiltä luvan.

Kaikki uudet ja vähemmän pelanneet, tervetuloa kapteenien kierroksille. Niillä on hyvä tutustua kenttään ja kerrata sääntöjäkin.

Ruuhkaisten kenttien ja COVID-19 pandemian lisäksi golfareita on kauden alkupuolella puhuttanut tasoitusjärjestelmän uudistus. Kyse on siitä, että uusi maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä (WHS) otettiin käyttöön Suomessa helmikuussa ja samalla tasoituksen muodostumisen logiikka muuttui oleellisesti. WHS on keskiarvojärjestelmä .

WHS:ssa tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:sta edellisestä tasoituskierroksestasi. Tämä onkin se oleellisin mieleenpainettava seikka kaikille. Monia pelaajia on ihmetyttänyt oman tai pelikaverin tasoituksen aiempaa suurempi heittelehtiminen.

Meidät seuratoimijat on lisäksi yllättänyt erityisesti se kuinka nopeasti aloittelijan tasoitus putoaa yhdellä hyvin pelatulla kierroksella. Esimerkiksi 54.0:sta suoraan 23.0:aan. Tästä ei kuitenkaan kannata pelästyä tai liiallisesti ylpistyä sillä tasoitus nousee yhtä nopeasti myös ylöspäin erityisesti siinä vaiheessa kun keskiarvopohjaa vasta kerätään. Tämä onkin uudistuksen hyvä puoli, sillä maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän keskiarvolaskenta reagoi ketterämmin muutoksiin ja heijastaa paremmin nykyistä pelitaitoasi kuin aikaisempi järjestelmä, joka keskittyi parhaimpiin kierroksiisi.

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

WHS:ssa tasoituskierroksille ei myöskään enää rekisteröidytä etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan ja syötät kotona tai kierroksen aikana tuloksen
järjestelmään.

Hyvää kesää kaikille!

Terveisin Jussi ja Marja Leena

Ajanvaraus

tee logo


Aukioloajat

Toimisto:

Avoinna seuraavasti:

Su 15.5. klo 10-18

Ma 16.5. klo 10-18

Ti 17.5. klo 10-18

Ke 18.5. klo 10-18

To 19.5. klo 10-18

toimisto@pirg.fi

050 564 9994

Kentät:

Suljettu.
 
Arvioitu avaaminen: 18.5. Talvigriineille

Range:

Ark. klo 8 - 21

La - Su klo 8 - 19

   

Pirkanmaan Golf ry.

 

Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

PirG lehti 2022 3 01


Anna hyvän kiertää!

Käytettyjen golfvälineiden välityspalvelu Messukylässä

601ecaa2f742ffb77feaafcab1db6897 300.87121212121x169

 

Instagram