Kilpailutoiminta

PirG:n junioreiden kilpailutoiminnan tavoitteena on tarjota kaikentasoisille ja -ikäisille junioreillemme mahdollisuuksia osallistua kilpailuihin.

Kilpailutoiminta koostuu junioritoiminnan omista kilpailuista, seuran kilpailuista, Aamulehti Junnutourista (PJT) sekä golfliiton juniorikiertueista (Future Tour, Junior Challange Tour ja Finnish Junior Tour).

Kaavio kilpailujärjestelmästä tästä linkistä.

Kilpailutoimintaan liittyvissä kysymyksissä ottakaa yhteyttä Petri Lehvään.

Urheilijan polku

Kilpailuvietti

Junioritoiminnan ja seuran omat kilpailut

Junioritoiminta järjestää harjoitustoimintaan osallistuville junioreille kesäkauden mittaan leikkimielisiä ja myös virallisempia kilpailuja harjoitusten yhteydessä sekä erikseen ilmoitettavina ajankohtina esim. Par-3 kentällä. Näistä osa on tarkoitettu myös sellaisille junioreille, jotka eivät ole vielä suorittaneet Green Cardia.

Seura järjestää kauden mittaan useita kilpailuita, joihin myös juniorit ovat erittäin tervetulleita. Lisätietoa täältäsekä klubitalolla olevista ilmoituksista. Näihin kisoihin osallistuminen vaatii Green Cardia ja varsinkin isolla kentällä järjestettävissä kilpailuissa tasoitusraja saattaa olla 36.

Nuorille junioreille sopivia kilpailumuotoja ovat erityisesti tasoituksellinen pistebogey sekä Par-3 kentän kilpailut. Mikäli tarpeeksi osallistujia löytyy järjestetään Seuran Mestaruuskilpailuissa junioreille oma sarja. Junioreille järjestetään kuitenkin erillinen 9r mestaruuskilpailu isolla kentällä.

Aamulehti Junnutour

Pirkanmaan Junnutour (PJT) on erityisesti aloitteleville junioreille tarkoitettu ns. "matalan osallistumiskynnyksen" kilpailukiertue. Junnutour on seurojen välinen joukkuekilpailu, joka koostuu lähialueillamme pelattavista osakilpailuista. Kunkin osakilpailun pelimuotona on henkilökohtainen 9 reiän tasoituksellinen pistebogey punaisilta tiipaikoilta pelattuna. Osallistumisoikeus on kaikilla alle 16v (syntynyt 2001 tai myöhemmin) ikäisillä Green Cardin (tasoitus 54 tai alle) omaavilla junioreilla. Osakilpailuissa on erikseen tyttöjen ja poikien sarjat. Sarjojen kolme parasta palkitaan ja kunkin seuran parhaiden pelaajien tulos lasketaan seuran tulokseksi ja näin määräytyy pistesijat joukkuekilpailussa. Lisäksi kaikki ensimmäistä Junnutourin kilpailuaan pelaavat palkitaan erikseen. Aamulehti Junnutourin kotisivut ja lisätietoa löytyy täältä.

Ilmoittautuminen suoritetaan järjestävän seuran caddiemasterille viimeistään kolmea päivää ennen kilpailua (klo 16.00 mennessä). Kannattaa kysellä harjoituksissa ketä muita on menossa ja sopia mahdollisia yhteisiä kyydityksiä kilpailupaikoille. Kaikki osakilpailut alkavat klo 9.00 yhteislähtönä tai väliaikalähtönä, jos muuta ei ole ilmoitettu, ja paikalla on hyvä olla tuntia ennen. Kilpailua edeltäviin rutiineihiin kuuluu caddiemasterilla ilmoittautuminen, rangella ja lähipelialueilla lämmitteleminen sekä mahdollisen kisaa edeltävän infon kuunteleminen.

Seura kustantaa junioreillemme tourin kilpailuiden osallistumismaksut, rangepoletit (kysy caddiemasterilta) matkoilta.

Toivomme laajaa osallistumista junioreiltamme Pirkanmaan Junnutourille.
 

Golfliiton juniorikiertueet

Golfliiton junioreiden kilpailujärjestelmä on kolmiportainen sisältäen Future Tourin (entinen Tsemppitour), Junior Challange Tourin (entinen Aluetour) sekä Finnish Junior Tourin (entinen Finnair Junior Tour). Lisätietoa näistä löytyy golfliiton nuorisotiedotteesta. Golfliiton kilpailuiden kulukorvauksista päätetään tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä juniorivastaavaan jos olet lähdössä osallistumaan johonkin kilpailuun.

Future Tour

Future Tour on Pirkanmaan Junnutourin tapaan matalan kynnyksen kilpailukiertue, jossa opetellaan kilpailemista miellyttävässä ja kannustavassa ilmapiirissä.

Future Tourilla pelataan viittä eri sarjaa sekä joukkuekilpailua, Junnu Liigaa. Pelaajien tulee olla iältään 8-16 vuotiaita (ikä, jonka pelaaja on täyttänyt tai täyttää ko. vuonna).

Lisätietoa Future Tourin nettisivuilta.

Future Touria suosittelemme kilpailemisesta kiinnostuneille jo jonkin aikaa Pirkanmaan Junnutourilla pelanneille junioreille. Juniorivastaava Janne Riitakorpi osaa neuvoa asiasta tarkemmin.


 

Junior Challange Tour

Junior Challange Tour toimii karsintakiertueena Suomen 1. juniorikiertueelle Junior Tourille ja se on tarkoitettu jo hieman kokeneemmille kilpailijoille. Tasoitusrajat pojilla on 24 ja tytöillä 36. Lisätietoa Junior Challange Tourin nettisivuilta.

Halutessasi osallistua Junior Challange Tourille ota yhteyttä juniorivastaavaan.

 

Finnish Junior Tour

Finnish Junior Tour (FJT) on Suomen junioreiden valtakunnallinen 1. kiertue, joka sisältää mm. junioreiden reikä- ja lyöntipelin SM-kilpailut. Osallistumisoikeus FJT:n Junior Tourin kilpailuihin määräytyy ns. kategoriajärjestelmän kautta. Voit saada osallistumisoikeuden esim. pärjäämällä edeltävässä Junior Challange Tourin osakilpailussa, kauden mittaan Junior Challange Tourin rankingissa tai syksyllä järjestettävässä Finnish Junior Tourin karsinnassa.


Seurastamme ei ole ollut osallistujia Finnish Junior Tourin (ennen Finnair Junior Tour) kilpailuissa sitten vuoden 2009. Lisätietoa kiertueesta FJT:n nettisivuilta.

Ajanvaraus

tee logo


Aukioloajat

Toimisto:

Suljettu

toimisto@pirg.fi

 

Kentät:

Suljettu 18.10.2022 alkaen. Talvigriinit avoinna kausikorttilaisille ja talvikausikorttilaisille.

 

Range:

Suljettu. 

   

Pirkanmaan Golf ry.

 

Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

lehti kansi 2023

Anna palautetta seuratoiminnasta › 


Anna hyvän kiertää!

Käytettyjen golfvälineiden välityspalvelu Messukylässä

601ecaa2f742ffb77feaafcab1db6897 300.87121212121x169

 

Instagram