Jäseneksi Pirkanmaan Golfiin!

Etsitkö hyvää seuraa? Miksi kannattaa liittyä meille?
 • Aktiivinen seura tarjoaa paljon toimintaa kaiken ikäisille jäsenille.
 • Kaksi yhdeksän väyläistä golfkenttää. Messukylä (par 34) ja Vanhan kirkon kenttä (par 27).
 • Peliaikoja kentiltä saa yleensä joustavasti.
 • Käytössäsi huippusuosittu range.
 • Kilpailut järjestetään vain seuran jäsenille, muutama kilpailu avoinna kaikille.
 • Jäsenille suunnatut hauskat ja suositut pelimatkat.
 • Jäsenille edullisemmat greenfee ja pelikausimaksut.
 • Mukava ja rento ilmapiiri.
 • Sijainti. Vireä kenttä on - ja pysyy jatkossakin - mukavan lähellä tamperelaista.
Koulutuksen teemavuosi 2022 Messukylässä:

 • Golfin tänä tai viime vuonna aloittaneille Pirkanmaan Golfin jäsenille järjestetään alkukauden ajan joka viikko pro-tasoisen valmentajan vetämiä golfklinikoita. Klinikoilla voi varmistaa osaamistaan, oppia uutta tai hioa vielä harjoitusta vaativia golfin osa-alueita.
 • Klinikat pidetään tiistaisin ja perjantaisin klo 16:30-17:30 ajanjaksolla 17.5.–29.7.
 • Klinikoille osallistuminen on veloituksetonta Pirkanmaan Golfin jäsenille. Lue lisää tästä linkistä.
Kenttäpelaamisen tukena golftutorit:
 • Uutuutena koulutuksen teemavuonna 2022 pelaajien käyttöön lanseerataan golftutorointi.
 • Hiljattain golfin aloittaneille pelaajille tarjotaan mahdollisuus pelata kokeneemman golffarin seurassa par 3 -kentällä. Golftutor tarjoaa paitsi mukavaa peliseuraa, myös tarvittaessa erilaisia neuvoja kenttäpelaamiseen liittyen.
 • Golftutorit ilmoittavat kauden aikana säännöllisestä lähtöjä joihin pelaajat voivat ilmoittautua mukaan caddiemasterin tai NexGolfin kautta. 

Tutorlähtöjen ajat  

 

Pirkanmaan Golf ry:n vuoden 2022 jäsenmaksut:

 • Aikuinen:  Jäsenmaksu  95 € 
 • Juniorit:    Jäsenmaksu  56 € (v. 2004 syntyneet ja nuoremmat).

 

Liity jäseneksi     Lue Citygolfia Messukylässä-lehti   ICON Facebook   

pirkanmaan golf pienempi Seuran ajankohtaista

Seuran puheenjohtajan terveiset

 

Valtakunnallinen golfbuumi jatkui


Golfia harrastaa Suomessa jo yli 157 000 pelaajaa. Laji on yksi Suomen suosituimmista harrastuksista ja rekisteröidyissä jäsenissä mitattuna Suomen Golfliitto on maamme suurin lajiliitto. Toissa vuonna alkanut golfbuumi jatkui myös tänä vuonna, ja jäsenmäärät kasvoivat ympäri Suomea kaikilla alueilla.

On ollut myös hienoa nähdä kuinka golf näkyy mediassa ja julkisuudessa positiivisesti ja koko ajan laajemmin. Useat muiden lajien huippu-urheilijat sekä some-julkkikset ovat myös löytäneet golfkentille. Lisäksi suomalaisten golfammattilaisten kilpailumenestys on entisestään lisännyt lajin näkyvyyttä.

Kaikki vanhat ennakkoluulot golfista ovat viimeistään nyt rapisseet pois. Valtaisa joukko suomalaisia, vaikkeivat golfia harrastaisikaan, tietävät että se trendikäs, laajat positiiviset terveysvaikutukset omaava harrastus mikä sopii kaikille, lähes tulkoon vauvasta vaariin.

Aikamme suurin mullistus – koronapandemia – ei myöskään ole haitannut golfin harrastamista, päinvastoin. Golfyhteisöjen ja pelaajien vastuullisen toiminnan myötä golfin harrastaminen on ollut turvallista myös korona-aikana.

 

Pirkanmaan Golf – 30-vuotias elinvoimainen golfseura


Golfseurojen viralliset jäsenmäärät lasketaan elokuun lopun tilanteen mukaan. Tänä vuonna Pirkanmaan Golfin jäsenmäärä nousi ennätykselliset +156 ja päätyi lopulta 1 323 henkeen. Lisäksi syystarjouksella saimme yli 60 uutta jäsentä, joten nyt kautta päätettäessä seuran jäsenmäärä on jo liki 1 400.

Tällä kaudella vietettiin Pirkanmaan Golfin 30v-juhlavuotta. Seuramme on perustettu vuonna 1991. Silloin kotikenttämme sijaitsi Karkussa mutta Jarkko Svahn oli jo aloittanut Messukylän kentän suunnittelun. Kirkkosuon laaksoon valmistuneelle uudelle golfkentälle siirryttiin muutama vuosi myöhemmin.

Jarkko Svahnin elämäntyö golfin parissa hakee vertaistaan. Olen todella iloinen siitä, että kaikki kahdeksan Pirkanmaan golfyhteisöä palkitsivat Jarkon tänä vuonna yhteisellä kunniakirjalla elämäntyöstä pirkanmaalaisen golfin hyväksi. Kunniakirja luovutettiin Jarkolle seuran 30v-juhlatilaisuudessa, joka pidettiin Messukylässä elokuun alussa.

Seuran toiminta juhlavuonna oli aktiivista ja kausi oli kaikilla mittareilla erittäin onnistunut. Jäsenmäärä nousi, kierrosmäärät kasvoivat, seuran kilpailuihin ja tapahtumiin osallistuttiin ennätyksellisen runsaslukuisesti ja juniorimme niittivät kilpailumenestystä. Muutamia asioita mainitakseni.

Parasta on kuitenkin rento ja mukava tunnelma kentällämme ja seuran tapahtumissa. Paljon puhuttu Messukylän henki oli taas aistittavissa klubillamme läpi kauden.

Kiitos kaikille jäsenille ja myöskin vieraspelaajille upeasta golfkaudesta.

 

Citygolfia Messukylässä


Golfkausi oli tänä vuonna ennätyksellisen pitkä. Kentät avautuivat Messukylässä jo huhtikuussa ja olivat auki reippaasti lokakuun puolelle. Saimme tänä vuonna nauttia pelaamisesta erittäin hyväkuntoisilla kentillä. Kenttäyhtiö on viime vuosina panostanut paljon kentän sekä harjoitusalueiden kuntoon. Kentänhoitokalusto esimerkiksi uusittiin kokonaan syksyllä 2020.

Kausi oli pitkä ja haastava, esimerkiksi alkukesän ennätyksellinen helleaalto vaati viheriöiden kastelua joka yö, jotta ruohon palaminen seuraavan päivän kuumuudessa pystyttiin välttämään.

Iso kiitos Golfkeskus Oy Messukylälle ja kenttähenkilökunnalle työstä kentän kunnon ja meidän pelaajien viihtyvyyden eteen.

Golfyhteisömme visio perustuu citygolfiin, jossa korostuu kentän hyvä sijainti, lajin helppo aloittaminen sekä harrastamisen vaivattomuus. Laadukas ja myös haastetta tarjoava Par 3-kenttä on meillä erinomainen vetovoimatekijä.

Tänä vuonna isolla kentällä pelattiin ensimmäisen kerran koskaan yli 25 000 kierrosta ja Par 3-kentällä yli 14 000 kierrosta. Nousseista kierrosmääristä huolimatta kentillemme mahtuu vielä hyvin pelaamaan. Jäsenillämme ei ole ollut vaikeuksia saada peliaikoja varattua. Ruuhka-aikoina toki täytyy oma lähtöaika hieman aikaisemmin varata kuin ennen.

 

Aktiivinen seuratoiminta


Kauden aikana järjestettiin yli 20 seuran yleistä kilpailua ja tapahtumaa. Lisäksi aktiiviset toimikuntamme järjestivät tapahtumia eri kohderyhmille. Kiitos kaikille seura-aktiiveille ja toimikuntien vetäjille tärkeästä työstänne golfyhteisömme eteen.

Useammassa seuran kilpailussa oli tänä vuonna mukana jopa 60–90 pelaajaa, jotka ovat todella hyviä osallistujamääriä. Ennätys tehtiin Seuran Mestaruuskilpailuissa, johon osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa koskaan yli sata pelaajaa.

Suositut vieraspelimatkat tehtiin tänä vuonna Nokia River Golfiin, Hattula Golfiin, Linna Golfiin sekä Lakeside Golf Vammalaan. Kohteet valittiin tarkoituksella lähialueemme kentistä koska matkat täytyi koronan vuoksi vielä tänä kautena järjestää omilla autoilla ilman yhteiskuljetusta bussilla.

 

Junioritoiminnan laatuseura


Haluan tässä kohtaa erityisesti kiittää junioritoimikuntaamme ja onnitella seuramme junioreita hienosta golfkaudesta 2021.

Junnuja meillä on seurassa yli 120 ja heistä noin puolet käy aktiivisesti ohjatussa harjoitustoiminnassa. Kilpailuihin osallistuvien junnujen määrä on kasvanut ja Pirkanmaan Golf sijoittuikin Fortinet-Junnutourin kokonaiskilpailussa toiseksi tänä vuonna. Monet junnuistamme saivat tällä kaudella henkilökohtaista menestystä niin Junnutourilla kuin golfliiton alaisissa kilpasarjoissa.

Viime vuosien työ junioritoimintamme kehittämiseksi kantaa nyt hedelmää ja meillä alkaa olemaan todella hyvä laaja pohja innokkaita junioreita eri tasoryhmissä aloittelijoista kilpajunnuihin.

Lisäksi voimme kantaa ylpeyttä siitä, että meillä on pyörinyt jo kaudesta 2017 lähtien Suomen ainoa ympärivuotinen nuorten erityisgolfryhmä.

 

Kohti golfkautta 2022


Tehdään yhdessä myös tulevasta golfkaudesta erinomainen. Seuran hallitus ja toimikunnat ovat jo käynnistäneet seuraavan kauden valmistelun. Meihin voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä myös talven ja ensi kevään aikana ennen golfkauden alkua, jos tulee ajatuksia tai kysymyksiä ensi kauteen liittyen.

Suuntaviivoja ensi kaudelle antava toimintasuunnitelma vahvistettiin seuran syyskokouksessa.

Kiitos kaikille pelaajille kauden aikana ja syksyn palautekyselyssä antamistanne kehitysehdotuksista seuran toimintaan. Meidän seuratoimijoiden on mukavampi lähteä suunnittelemaan ensi kautta, kun on kättä pidempää, hyviä konkreettisia ehdotuksia.

Monipuolisuus on mielestäni tärkeä osa seuratoimintaa – meitä seuran jäseniä on kuitenkin reippaasti päälle tuhat, ja mieltymykset golfin harrastamiseen liittyen varmasti vaihtelevat. Tässä alla muutamia ajatuksia, ei suinkaan tyhjentävästi, ensi kaudesta.

• Ensi vuonna tulemme järjestämään golfin hiljattain aloittaneille pelaajille tapahtuma- ja teemapäiviä, joihin sisältyy golfopetusta, kentällä pelaamista sekä rentoa yhdessäoloa.

• Järjestämme Seuran Mestaruuskilpailuiden lisäksi uusia isoja kilpailuja – selkeitä lyöntipelikisoja missä pelaajien taitotaso mitataan tasoituksellisessa ja tasoituksettomassa sarjassa.

• Suositut Scramble- ja muut joukkuekisat säilyvät ohjelmassa eikä perinteistä Narukisaa sovi unohtaa. Kisojen palkintopöytiin panostetaan teemalla runsaus ja monipuolisuus. Muutenkin kisatapahtumia kehitetään edelleen. Senioreiden viikkokisa sekä klubiviikkokisa uudistetaan. Reikäpelimestaruudet ratkaistaan henkilökohtaisen kisan lisäksi kuluneella kaudella pilotoidussa parireikäpelissä.

• Yksi tärkeä teema on golfin terveysvaikutukset. Joku voisi sanoa, että golfissa piilee pitkän iän salaisuus. Ensi vuonna järjestämme myös terveys- ja hyvinvointiteemalla tapahtumia.

• Seuramatkat suuntautuvat ensi kaudella mielenkiintoisille uusille kentille, jossa päästään pelaamaan edullisesti mukavassa seurassa.

Jätetään muut ajatukset ja ideat ensi kaudesta vielä yllätykseksi, muhimaan ns. suunnitteluvaiheeseen. Palataan niihin viimeistään tammikuussa.

Lähipäivinä tiedotetaan lisää myös seuran jäsenille avoimista talviharjoitteluvuoroista sekä muista ajankohtaisista asioista. Seuran toimikunnat myös julkaisevat omat katsauksensa kuluneeseen golfkauteen.

Näillä sanoin ja terveisin toivotan kaikille hyvää syksyä ja liikunnallista talvea,

Janne Riitakorpi

Puheenjohtaja
Pirkanmaan Golf ry

 

 

Ajanvaraus

Ajankohtaista

tee logo


Aukioloajat

Toimisto:

Ark. klo 8.30 - 20.30.

La klo 8.30 - 19.00.

Su klo 8.30 - 20.30.

 

toimisto@pirg.fi

050 564 9994

Kentät:

Avoinna

 

Range:

Ark. klo 07 - 21

La klo 08 - 19

Su klo 08 - 21

   

Pirkanmaan Golf ry.

 

Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

PirG lehti 2022 3 01


Anna hyvän kiertää!

Käytettyjen golfvälineiden välityspalvelu Messukylässä

601ecaa2f742ffb77feaafcab1db6897 300.87121212121x169

 

Instagram