Reikäpelimestaruuskisat 2024


Kaikki mukaan kilpailemaan seuran reikäpelimestaruuksista!

Alkulohkojen myötä luvassa on entistä enemmän jännitystä ja kaikille enemmän otteluita.

IMG 20220814 WA0001

 

Pirkanmaan Golfin reikäpelimestaruudet ratkaistaan viime kaudelta tutulla alkulohko-formaatilla myös kaudella 2024. Pelimuodon tavoitteena on kilpailullisuuden ja jännityselementin lisääminen, reikäpelien kokonaisosallistujamäärän kasvattaminen sekä se, että mahdollisimman moni pääsisi pelaamaan useamman reikäpeliottelun.

--------------------------------------------------------

Osallistujamäärä

Naisilla ja miehillä omat sarjat. Maksimiosallistujamäärä naiset 24 pelaajaa ja miehet 36 pelaajaa.

Mikäli ilmoittautujia on enemmän, suoritetaan karsinta tasoituksen perusteella. Mikäli ilmoittautujia on vähemmän, otetaan se huomioon alkulohkoista jatkoon pääsevien pelaajien määrässä.

Alkulohkot ja aikataulu

Kummassakin sarjassa osallistujat jaetaan kolmen hengen alkulohkoihin, joissa kullekin pelaajalle tulee pelattavaksi kaksi ottelua.

Pelaajat jaetaan lohkoihin arpomalla tasoitusten mukaan muodostetuista arvontakoreista. Arvonta suoritetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Ilmoittautuminen NexGolfissa tai caddiemasterille perjantaihin 7.6. klo 18 mennessä.

Pelaajat laitetaan siis järjestykseen tasoitustensa perusteella ja jaetaan kolmeen arvontakoriin niin että esim. miehissä ensimmäisessä arvontakorissa on 12 parasta tasoitusta ja niin edelleen. Kuhunkin alkulohkoon arvotaan yksi pelaaja kustakin arvontakorista.

Alkulohkot pelataan viikkojen 24–26 aikana maanantaista 10.6. alkaen. Käytännössä lohkon yksi pelaaja ”huilaa” aina per viikko kahden muun pelatessa vastakkain.

Ohjeellinen pelijärjestys julkaistaan kunkin lohkon osalta, mutta pelaajat saavat poiketa tästä ja sopia keskenään missä järjestyksessä alkulohkon ottelut pelataan. Kaikki alkulohkojen ottelut on oltava pelattuna maanantaihin 1.7. mennessä.

Pelimuoto ja pisteet 

Alkulohkon ottelut pelataan ratkaisuun saakka: voitosta saa 3p, häviöstä 0p, jatkoreikävoitosta 2p ja jatkoreikähäviöstä 1p.

Ottelut pelataan normaalina reikäpelinä ilman tasoituksia. Mahdollisia tasapistetilanteita varten myös sillä millä väylällä ottelu ratkeaa, on merkitystä.

Jatkoonpääsy alkulohkoista

Jatkoon pääsee kunkin lohkon voittaja sekä x-määrä parhaita lohkokakkosia (osallistujamäärä ratkaisee lopullisen jatkoon pääsevien lohkokakkosten määrän).

Se, että myös osa lohkokakkosista pääsee jatkoon, tarjoaa kaikille realistisen mahdollisuuden päästä jatkoon alkulohkovaiheesta ja näin ollen lisää reikäpelien mielekkyyttä ja jännityselementtiä kaikille. Tasoerot arvontakorien 1-2 sekä 2-3 välillä eivät ole suuria.

Isolla tasoituksella pelaavan näkökulmasta hän kohtaa alkulohkossa todennäköisesti itselleen kovan vastuksen arvontakorista 1 ja itseään hieman paremman pelaajan arvontakorista 2. Reikäpelissä voi kuitenkin tapahtua mitä vaan ja ottamalla voiton arvontakorin 2 pelaajasta, tällä isomman tasoituksen omaavalla pelaajalla on vielä varsin hyvät mahdollisuudet päästä lohkokakkosena jatkoon pudotuspelivaiheeseen, vaikka hän olisikin hävinnyt toisen alkulohkon otteluistaan. Kuten myöhemmin tasatilanneratkaisujen esittelystä voi huomata, tällaisessa tilanteessa jatkoonpääsyn voi myös ratkaista se kuinka tiukkoja ottelut ovat olleet.

Lisäksi on hyvä huomioida, että arvontakorien ansiosta ainakin osasta alkulohkoja voi muodostua heti alkajaisiksikin varsin tasaisia kaikkien kolmen pelaajan osalta. Tässä on tuurillakin sitten väliä.

Tasatilanteita varten lohkovoittajan sekä parhaiden lohkokakkosten määrittämiseen on kehitelty tasatilanneratkaisu, joka esitellään kokonaisuudessaan alla.

Pudotuspelivaihe

Kun alkulohkot on pelattu ja tarvittaessa kaikki tasapistetilanteet ratkaistu, jatkaa naisten sarjassa 8 pelaajaa ja miesten sarjassa 16 pelaajaa pudotuspelivaiheeseen, jossa pelaajat sijoitetaan kaavioon. Turnaus pelataan loppuun normaalisti niin että aina ottelun voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Kaavioon sijoittamiseen käytetään apuna alla esiteltävää parhaiden lohkokakkosten määrittämiseen käytettävää tasatilanneratkaisua eli ts. ”paras” lohkovoittaja kohtaa ”viimeisenä jatkoon päässeen” lohkokakkosen jne. pudotuspelivaiheen ensimmäisellä kierroksella.

Kaavio pyritään muodostamaan viimeistään maanantaina 1.7. välittömästi kun kaikki alkulohkot ja tarvittavat tasatilanteet on ratkaistu.

Peliaikaa pudotuspelin 1. kierrokselle on varattu viikot 27–28. Tässä on varauduttu siihen, jos jossain alkulohkossa tulee viivästys. Tämän jälkeen loput kierrokset (naisissa välierä ja finaali/pronssiottelu ja miehissä puolivälierät, välierät ja finaali/pronssiottelu) pelataan viikkojen 29–31 aikana.

Palkinnot

Kolme parasta kummastakin sarjasta palkitaan Seuran Mestaruuskilpailuiden palkintojenjaon yhteydessä sunnuntaina 11.8.

 

Reikäpelimestaruuskisat uudistuvat kaudelle 2023 3

 

 

 

 

 

 

tee logo


Aukioloajat

Toimisto:

Suljettu.

Yhteydenotot:
toimisto@pirg.fi

Kentät:

Suljettu.
Talvigriinit käytössä kausikortin ja talvikausikortin omaaville.
Jäätyneellä nurmella liikkuminen kielletty.
 

Range:

Suljettu.


  

Pirkanmaan Golf ry.

 

Liity jäseneksi ›

Tykkää Facebookissa ›

Seuran yhteystiedot

Lue Citygolfia Messukylässä-lehti

lehti kansi 2023

Anna palautetta seuratoiminnasta › 


Anna hyvän kiertää!

Käytettyjen golfvälineiden välityspalvelu Messukylässä

601ecaa2f742ffb77feaafcab1db6897 300.87121212121x169